אוכל
צילום׃ mako אוכל

עוף בזיתים עם תפוחי אדמה

tamar_bs1 | מתכוני גולשים | פורסם 01/02/14 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 285 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוף:

5-6 שוקי עוף.

קופסת זיתים שחורים מגולענים שהורתחו פעמיים

100 גרם רסק עגבניות מקופסא

3 כפות פפריקה מתוקה

חצי כפית שטוחה קינמון

כף תבלין לעוף

4 שיני שום קצוצות

1 בצל חתוך דק

2 כפות אבקת מרק עוף

3 כוסות מים רותחים

מעט שמן לטיגון

לתפוחי אדמה אפויים:

5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לעיגולים

3 כפות גדושות פפריקה מתוקה

2 כפות גדושות אבקת מרק עוף

חצי כוס קמח

1 כפית סוכר

חצי כוס שמן

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול מחממים מעט שמן ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים ומטבלים משני הצדדים בפפריקה ותבלין לעוף, מוסיפים את הבצל ושום ומנמיכים את האש.

2 ממיסים את אבקת מרק העוף בכוס מים רותחים ושופכים לתוך הסיר עם העוף, ממיסים את רוטב העגבניות עם חצי כפית קינמון בכוס מים רותחים ומוסיפים גם לסיר.

3 מוסיפים את הזיתים השחורים לאחר שהורתחו פעמיים, ומכסים את הסיר לזמן שבין חצי שעה לשעה עד שהעוף רך.

הכנת תפוחי האדמה:

1 בקערה מערבבים את הפפריקה, אבקת מרק העוף, הקמח, הסוכר והשמן את שיש תערובת חלקה בלי גושים.

2 מכניסים את תפוחי האדמה החתוכים לתוך התערובת ומערבבים עד שהתפוחי אדמה מכוסים לגמרי בתערובת.

3 בתבנית על נייר אפייה מסדרים אחד אחד את תפוחי האדמה ואופים בחום של 200 מעלות עד שהתפוחי אדמה נהיים רכים (בערך חצי שעה).

4 מגישים את העוף ביחד עף התפוחי אדמה.