אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עופיונים במילוי ירקות מתקתקים ופירות יבשים

מנה חגיגית ועשירה בטעמים - לשנה מתוקה מדבש

| יד מרדכי | פורסם 12/08/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.9 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 עופיונים, רחוצים ויבשים, מנוגבים בעזרת נייר סופג
חוט קשירה לעופיונים

למילוי

שמן זית לתיבול מעודן
1 בצל קוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות, או מגורר בפומפייה
2\1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות, או מגורר בפומפייה
6-8 פטריות שמפיניון רבעים
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
2\1 כוס יין אדום
2 גבעולי סלרי חתוך לקוביות קטנות
8-10 משמשים מיובשים ופרוסים
6-8 שזיפים מיובשים ופרוסים
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי שמיר קצוצים

לרוטב

4 כפות ריבת שזיפים 100% פרי
2 כפות שמן זית לתיבול מעודן
3 כפות דבש מפרחי אקליפטוס או דבש מפרחי בר
4\1 כפית פלפל שחור
4\1 כפית מלח גס

להגשה

שליש כוס יין אדום או מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.

2 להכנת המילוי:  מחממים במחבת רחבה או סיר שטוח מעט שמן זית. מוסיפים קוביות בצל ומערבבים עד הזהבה קלה. 3. מוסיפים גזר ומערבבים כדקה. מוסיפים פלפל, מלח, שורש פטרוזילה, פטריות ובטטה ומערבבים עוד כ-5 דקות. 4. מוסיפים יין לירקות ומניחים להצטמצם ללא מכסה. 5. מוסיפים 2\1 כוס מים, מכסים ומנמיכים להבה. מניחים לבישול רבע שעה. 6. מוסיפים לירקות סלרי, משמשים, שזיפים, נענע ושמיר, מערבבים עוד מספר שניות ומכבים את האש.

7 מחממים תנור ל-200 מעלות. 8. כשהתערובת מתקררת מעט, ממלאים בה את העופיונים. מצמידים את השוקיים וקושרים בעזרת חוט. 9. מניחים את העופיונים בתבנית. מורחים אותם ברוטב ומעסים בעדינות. הופכים אותם כשהחזה למטה. 10. מכניסים לתנור מחומם מראש. אחרי 15 דקות מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, פותחים את התנור ובעזרת כף מוזגים מהרוטב שבתחתית התבנית על העופיונים. כעבור 15 דקות הופכים אותם כשהחזה למעלה ואופים לעוד כ-10 דקות. מכבים. 11. להגשה: מעבירים מהרוטב שנותר בתבנית למחבת יחד עם 3\1 כוס יין אדום או מים. מחממים ומצמצמים את הרוטב כ-2 דקות, חוצים את העופיונים לשניים ומוזגים על כל מנה רוטב חם.