אוכל
צילום׃ maria bacarella, Istock

חזה עוף צלוי עם תבשיל של ירקות שורש

מתכון למנה קלילה, טעימה ובריאה

יניב גור אריה | גלריית המומחים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 בצל חתוך לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1 כרישה קצוצה – רק החלק הלבן
4 שיני שום פרוסות
1 לפת חתוכה לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
1 כוס מיץ גזר
שמן זית מכבישה קרה ומלח ים
4 נתחי חזה עוף כ- 100 גרם לנתח, משוטחים היטב
מעט פטרוזיליה קצוצה
מעט שום כתוש
מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מאדים את כל הירקות במעט שמן זית עד התרככות קלה, מוסיפים מיץ גזר, מתבלים במעט מלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה כחצי שעה, עד שהירקות רכים. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. בסיום הבישול צריך להישאר בסיר מעט נוזל סמיך שישמש כרוטב.

מורחים את חזה העוף במלח, פלפל, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ושמן זית. צולים על מחבת פסים חמה ללא שמן מצד אחד כמה דקות עד שהחזה כמעט עשוי, הופכים לצד שני לכמה שניות ומסירים מהאש. 

להגשה: מסדרים בצלחת עמוקה מתבשיל הירקות עם הרוטב ומניחים מעל את חזה העוף הצלוי.