אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

העוגה המושלמת ליד הקפה

לא משנה אם אתם שותים את הקפה שלכם עם חלב שיבולת, חלב פרה או אמריקנו - לעדיקוש יש מתכון מושלם לעוגה מפנקת שתלך לידו. יש שכבת אמצע עם מעט קינמון, שטרויזל חמאתי ואפילו גלייז

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 08/08/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.7 159 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

180 גרם חמאה רכה 

חצי כוס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום בהיר 

3 ביצים L

200 מ״ל שמנת חמוצה

2 וחצי כוסות קמח 

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה 

קורט מלח

כפית תמצית וניל

לשכבת האמצע:

כפית קינמון שטוחה

חצי כוס סוכר חום בהיר/כהה

לשטרויזל:

חצי כוס סוכר חום בהיר

רבע כוס קמח

כפית קינמון

60 גרם חמאה רכה

חופן אגוזי מלך/פקאן

לגלייז:

כוס אבקת סוכר

חצי כפית קפה נמס

2 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. 

2 משמנים היטב תבנית אינגליש קייק או מרפדים בנייר אפייה. 

3 מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם ווגיטרה חמאה, סוכר חום וסוכר לבן, ומעבדים עד לקבלת קרם.  מוסיפים ביצים ושמנת חמוצה, ומערבבים שוב. 

4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח ווניל ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

5 מכינים את שכבת האמצע: מערבבים בקערה קטנה סוכר וקינמון. 

6 מרכיבים את העוגה: יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית ומשטחים. 

7 מפזרים מעל בלילת הבצק את הסוכר והקינמון בשכבה אחידה ומעליה מניחים את מחצית הבלילה שנותרה. משטחים את הבלילה לשכבה אחידה. 

8 מכינים את השטרוייזל: מניחים במעבד מזון סוכר, קמח, קינמון, חמאה ואגוזים, ומעבדים לפירורים. 

9 מפזרים את השטרוייזל מעל בלילת הבצק ומכניסים לאפייה ל-50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. 

10 מכינים את הגלייז: מערבבים את כל המצרכים בקערה.

11 מוציאים את העוגה מאפייה, מצננים ומגישים (עם או בלי הגלייז - מה שרוצים). 

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!