העוגה המושלמת ליד הקפה
לא משנה אם אתם שותים את הקפה שלכם עם חלב שיבולת, חלב פרה או אמריקנו - לעדיקוש יש מתכון מושלם לעוגה מפנקת שתלך לידו. יש שכבת אמצע עם מעט קינמון, שטרויזל חמאתי ואפילו גלייז
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
180 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום בהיר
3 ביצים L
200 מ״ל שמנת חמוצה
2 וחצי כוסות קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
כפית תמצית וניל
לשכבת האמצע:
כפית קינמון שטוחה
חצי כוס סוכר חום בהיר/כהה
לשטרויזל:
חצי כוס סוכר חום בהיר
רבע כוס קמח
כפית קינמון
60 גרם חמאה רכה
חופן אגוזי מלך/פקאן
לגלייז:
כוס אבקת סוכר
חצי כפית קפה נמס
2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 משמנים היטב תבנית אינגליש קייק או מרפדים בנייר אפייה.
3 מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם ווגיטרה חמאה, סוכר חום וסוכר לבן, ומעבדים עד לקבלת קרם. מוסיפים ביצים ושמנת חמוצה, ומערבבים שוב.
4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח ווניל ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
5 מכינים את שכבת האמצע: מערבבים בקערה קטנה סוכר וקינמון.
6 מרכיבים את העוגה: יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית ומשטחים.
7 מפזרים מעל בלילת הבצק את הסוכר והקינמון בשכבה אחידה ומעליה מניחים את מחצית הבלילה שנותרה. משטחים את הבלילה לשכבה אחידה.
8 מכינים את השטרוייזל: מניחים במעבד מזון סוכר, קמח, קינמון, חמאה ואגוזים, ומעבדים לפירורים.
9 מפזרים את השטרוייזל מעל בלילת הבצק ומכניסים לאפייה ל-50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
10 מכינים את הגלייז: מערבבים את כל המצרכים בקערה.
11 מוציאים את העוגה מאפייה, מצננים ומגישים (עם או בלי הגלייז - מה שרוצים).
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!