אוכל
צילום׃ zkruger, Istock

עוגיות שומשום

עוגיות פריכות ומתוקות בקלי קלות

אביבה אבידן | mako | פורסם 04/10/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.6 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

¾ ק"ג קמח (מעט יותר)
4 ביצים
2 אבקת אפיה
1 מרגרינה ללא מלח
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
שומשום

אופן ההכנה:

1 מכניסים לקערה את כל החומרים (פרט לשומשום) ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

2 מרדדים מהבצק עלה בגובה של ½1 ס"מ ומפזרים שומשום מעל. בעזרת כוס קטנה יוצרים עיגולים, ומניחים בתבנית. אין צורך לשמן את התבנית כיוון שהבצק מספיק שמן.

3 אופים בחום של 170 מעלות, וכשהעוגיות משחימות - מוציאים מהתנור. מפרידים מייד מהתבנית מכיוון שהעוגיות מתקשות ונדבקות.

טיפ: כדי לשמור על פריכות העוגיות, מאחסנים בכלי הרמטי.

>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק