אוכל
צילום׃ איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול

עוגיות עם אגוזי לוז

פריכות, מתוקות וקלות להכנה

טובה ארן | בישול ביתי דל כולסטרול | פורסם 18/06/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

1 חבילה קמח תופח, מנופה (350 גרם) + 2-3 כפות
¾־1 כוס סוכר ( 150-200 גרם)
100 גרם אגוזי לוז (אלסרים) קלויים וקצוצים גס
קורט מלח
3 ביצים
4 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני ־ cº170.2. מרפדים תבנית אפייה של התנור בנייר אפייה.3. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים והמלח.4. טורפים בקערה את הביצים והשמן, מוסיפים את תערובת הקמח ולשים לבצק גמיש.5. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל־3־4 חלקים, מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 2 ס"מ.6. מסדרים את הגלילים בתבנית ומכניסים לתנור. אופים עד להזהבה קלה, כ־15־12 דקות.7. מיד לאחר האפייה ובעוד העוגיות חמות עד פושרות, חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי של כ־1 ס"מ.8. מסדרים את העוגיות בתבנית, מכניסים לתנור החם ו"מייבשים" אותן עד לקבלת גוון זהוב יפה.9. מצננים היטב את העוגיות ושומרים בכלי סגור.