אוכל
צילום׃ דניה ויינר, מתכוניישן

מאפינס זוקיני

מתכון לעוגה אמריקאית מתוקה, עסיסית ומתובלת. דומה לעוגת גזר רק עם קישוא בצבע ירוק. שנוי מרענן ומעניין לאירוח

דיאנה לינדר | mako אוכל | פורסם 14/03/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(ל-24 מאפינס או 2 תבניות אינגלש קייק):

3 ביצים טרופות

1 כוס שמן זית (או קנולה)

1/2 1 כוסות סוכר

2 זוקיני גדולים מגורדים דק (בערך 2 כוסות)

2 כפיות תמצית וניל

3 כוסות קמח

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

2 כפיות קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים תבנית למאפינס.

2 מקציפים במיקסר ביצים, שמן וסוכר. מוסיפים את הזוקיני ותמצית הווניל וממשיכים להקציף.

3 בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט.

4 מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לרטובים עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית וממלאים עד ל-3/4 הגובה. מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים.

6 אופים למשך 20-25 דקות עד שקיסם יוצא יבש. אם אופים עוגה ולא מאפינס, יש להוסיף עוד כ-7-10 דקות לאפייה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!