אוכל
צילום׃ Images Of Africa, GettyImages IL

עוגת פירות יבשים

עוגה עשירה וממריצה הנשמרת לאורך זמן

| אתר ויסוצקי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

 150 גרם מרגרינה או חמאה
150 גרם סוכר (10 כפות)
קורט מלח
1 כף ריבת תפוזים
קליפה מגוררת מ 2 תפוזים
2 כפות מיץ תפוזים
3 ביצים
200 גרם צימוקים
100 גרם קליפות תפוזים מסוכרות (או פירות יבשים אחרים)
200 גרם מרציפן
200 גרם קמח (1.6 כוסות)
1 כפיות אבקת אפיה קורנפלור לרידוד

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום של 150 מעלות. 2. במערבל, מערבבים את המרגרינה, הסוכר והמלח עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה ואוורירית. 3. מוסיפים את ריבת התפוזים, גרידת התפוז ומיץ התפוזים, ומערבלים. 4. מוסיפים שתי ביצים, אחת בכל פעם, מוסיפים מעט מהקמח ואת הביצה השלישית. 5. משאירים בצד שתי כפות קמח ומוסיפים את כל השאר אל קערת המערבל. 6. מערבבים את הצימוקים והקליפות המסוכרות עם שתי כפות הקמח ומוסיפים אותם לתערובת. 7. משמנים תבנית אינגליש קייק, או תבנית עגולה (בקוטר 20 ס"מ) ויוצקים מחצית התערובת. 8. מרדדים את המרציפן על משטח מקומח בקורנפלור ומניחים אותו מעל התערובת שבתבנית. 9. יוצקים מעל המרציפן את יתרת התערובת. 10. אופים בתנור החם במשך 4 שעות. עוגה זו נשמרת היטב, עד 3 שבועות, גם ללא קירור.