אוכל
צילום׃ דניה ויינר, על השולחן

עוגת השוקולד של "בראסרי"

עוגה כשרה לפסח אפויה, עם המון שוקולד ומרקם של מוס עשיר

איתי אלמוג, Bakery | על השולחן | פורסם 13/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 143 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

250 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון התבנית)

500 גרם שוקולד מריר קצוץ

10 ביצים מופרדות

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

40 גרם (1/3 כוס) קורנפלור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.

2 מניחים חמאה ושוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם אחיד.

3 בקערה נקייה מקציפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.

4 מקציפים חלבונים עם הסוכר שנותר לקצף במרקם פסגות רכות (כשמרימים את המטרפה, נוצרים “שפיצים" שנופלים בעדינות). מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את הבלילה לתבנית.

5 אופים 30 דקות עד שהעוגה תפוחה ורכה (היא נראית לא אפויה דיה, אך תתייצב עם הצינון). מצננים להתייצבות ושומרים במקרר עד 4 ימים. מגישים בטמפ' החדר.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח