עוגת שוקולד וקפה בחושה
עוגה טובה צריכה להיות עסיסית וטעימה, אבל גם ללכלך מינימום של כלים. הבחושה הזו, עם השוקולד והקפה הנמס, עונה פיקס על כל הדרישות. רבע שעה ולתנור
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
כמו שאני תמיד אומרת, המתכונים הכי טובים הם אלה שגם קל להכין אותם והם גם מלכלכים כמה שפחות כלים. אז הנה עוד אחד מאלה - עוגה בחושה פשוטה של שוקולד עם נס קפה, שיוצאת מאוד עסיסית וטעימה. אפשר כמובן להחליף את החמאה במרגרינה, ובכך להפוך את העוגה לפרווה, אבל חשוב מאוד להשתמש בשוקולד מריר באיכות טובה (לפחות 60 אחוז מוצקי קקאו). על זה אל תתפשרו.
מרכיבים :
(לפי כוס של 200 מ"ל):
150 גרם חמאה או מרגרינה
150 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
1 שקית סוכר וניל
75 גרם קמח (שני שליש כוס)
5 כפיות קפה נמס
500 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות וממיסים את החמאה או המרגרינה והשוקולד בסיר בן מארי.
2 בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל, עד לקבלת קציפה בהירה (בערך 5 דקות).
3 מוסיפים לקציפה את הקמח, אבקת הקפה ותערובת החמאה והשוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית קפיץ 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומשומנת ואופים 35 עד 40 דקות.
5 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה, ומגישים מעל או ליד העוגה.
הכנתם ספרו לנו איך יצא!
>> בשבוע שעבר הכנו אקלרים משגעים עם מילוי וניל זריז
מחפשים עוד עוגת שוקולד פשוטה?