עוגת שמרים במילוי גבינה
מאפה ריחני שמתפורר בפה, במילוי גבינתי עשיר שמרגישים בכל ביס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
15 גרם שמרים
1/3 כוס (80 מ"ל) חלב פושר
2 כפות סוכר
2 כוסות (300 גרם) קמח
מעט מלח
30 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
לשכבת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה
2 ביצים
1/2 כוס (125 גרם) סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
לאפייה:
1 חלמון
אופן ההכנה:
1 מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר בקערת המיקסר וממתינים כ-10 דקות.
2 מוסיפים את החומרים הנותרים ומערבלים לבצק. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים שעה וחצי.
3 להכנת המילוי, מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
4 מרדדים דק את הבצק על משטח מקומח, לעלה בגודל 35 על 45 ס"מ, מורחים בתערובת הגבינה ומגלגלים לגלילה.
5 חוצים לאורך ומניחים בעדינות חצי ליד השני כשהחתך כלפי מעלה. מסובבים את שני החצאים אחד על השני כשהמילוי תמיד למעלה.
6 מעבירים בעדינות לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ מרוחה בחמאה וצרים עיגול בשולי התבנית. בעזרת מברשת מורחים את הבצק בחלמון.
7 אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהעוגה בצבע זהוב עמוק.