אוכל
צילום׃ קדם צלמים, עוגות ועוגיות, הוצאת קוראים

עוגת שמרים במילוי גבינה

מאפה ריחני שמתפורר בפה, במילוי גבינתי עשיר שמרגישים בכל ביס

אלינוער רבין | עוגות ועוגיות, הוצאת קוראים | פורסם 17/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

15 גרם שמרים

1/3 כוס (80 מ"ל) חלב פושר

2 כפות סוכר

2 כוסות (300 גרם) קמח

מעט מלח

30 גרם חמאה רכה

1 ביצה

1 כפית קליפת לימון מגוררת

לשכבת הגבינה:

500 גרם גבינה לבנה

2 ביצים

1/2 כוס (125 גרם) סוכר

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית תמצית וניל

לאפייה:

1 חלמון

אופן ההכנה:

1 מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר בקערת המיקסר וממתינים כ-10 דקות.

2 מוסיפים את החומרים הנותרים ומערבלים לבצק. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים שעה וחצי.

3 להכנת המילוי, מערבבים בקערה את כל המרכיבים.

4 מרדדים דק את הבצק על משטח מקומח, לעלה בגודל 35 על 45 ס"מ, מורחים בתערובת הגבינה ומגלגלים לגלילה.

5 חוצים לאורך ומניחים בעדינות חצי ליד השני כשהחתך כלפי מעלה. מסובבים את שני החצאים אחד על השני כשהמילוי תמיד למעלה.

6 מעבירים בעדינות לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ מרוחה בחמאה וצרים עיגול בשולי התבנית. בעזרת מברשת מורחים את הבצק בחלמון.

7 אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהעוגה בצבע זהוב עמוק.