אוכל
צילום׃ יח"צ

עוגת פנקייק בריאה

פנקייק מזין עם ריבה

גלית האן וורדית קוהן | מתוק ובריא, הוצאת כנרת | פורסם 22/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ילדים אוהבים פנקייקס. ילדים אוהבים ריבה. האם אפשר לשלב את השניים ובכל זאת שיצא מזה משהו מזין? בהחלט כן. בחנויות הטבע ניתן למצוא מבחר קמחים מדגנים שונים, כמו שעורה, דוחן, כוסמת, אורז, סויה ושיבולת שועל. דגנים אלה, בייחוד אם הם מלאים ולא מעובדים, מכילים ויטמינים מקבוצת B, חלבון וסיבים תזונתיים. אם משתמשים בקמח מלא לסוגיו השונים ולא בקמח לבן רגיל, הפנקייקס יהיו טעימים באותה מידה ומזינים הרבה יותר.

מרכיבים (12 מנות):

להכנת הפנקייק

½ כוס מהקמחים הבאים : חיטה מלאה, אורז, כוסמת, שיבולת שועל
2 ביצים גדולות
500 מ"ל חלב סויה
1 כפית תמצית וניל טבעית
שמן חמניות לטיגון
350 גרם ריבה טבעית (מומתקת במיץ פירות בלבד)
4 כפות גבינה לבנה למריחה 5%
1 כוס אגוזי לוז, קצוצים

אופן ההכנה:

1 מערבלים בבלנדר או במעבד המזון את הקמחים השונים, הביצים, החלב ותמצית הווניל לבלילה חלקה ודלילה.2 מחממים כפית שמן במחבת. כאשר השמן חם, יוצקים בעזרת מצקת מן הבלילה אל המחבת בכמות שתספיק לפנקייק בעובי 2 מ"מ. מחזיקים בידית ומטים את המחבת כך שהבלילה תתפזר באופן אחיד על פני כל המחבת ויתקבל פנקייק נאה ודק.3 כאשר הצד התחתון של הפנקייק השחים, הופכים אותו. משחימים את הצד השני במשך דקה נוספת, מוציאים בזהירות מן המחבת ומניחים על צלחת בצד.4 חוזרים על שלבים 3-2 עם שאר הבלילה. יתקבלו כ10 פנקייקס. מניחים אותם להצטנן בצד כרבע שעה.5 בינתיים מכינים את המלית. משאירים בצד 2 כפות אגוזים קצוצים. מערבבים את שאר האגוזים עם הריבה והגבינה.6 כאשר הפנקייקס הצטננו למגע יד, מניחים את הראשון מביניהם על צלחת העוגה. מורחים עליו בנדיבות את תערובת הריבה. מניחים את הפנקייק הבא מעליו ומורחים גם אותו בתערובת הריבה. חוזרים על כך עם שאר הפנקייקס.7 מכסים את הפנקייק העליון ביתרת תערובת הריבה ומפזרים עליו את האגוזים הקצוצים שנשמרו בצד. מגישים מיד.