צילום׃ zkruger, Istock
עוגיות שומשום
עוגיות פריכות ומתוקות בקלי קלות
אביבה אבידן | mako
| פורסם 04/10/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
¾ ק"ג קמח (מעט יותר)
4 ביצים
2 אבקת אפיה
1 מרגרינה ללא מלח
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
שומשום
אופן ההכנה:
1 מכניסים לקערה את כל החומרים (פרט לשומשום) ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2 מרדדים מהבצק עלה בגובה של ½1 ס"מ ומפזרים שומשום מעל. בעזרת כוס קטנה יוצרים עיגולים, ומניחים בתבנית. אין צורך לשמן את התבנית כיוון שהבצק מספיק שמן.
3 אופים בחום של 170 מעלות, וכשהעוגיות משחימות - מוציאים מהתנור. מפרידים מייד מהתבנית מכיוון שהעוגיות מתקשות ונדבקות.
טיפ: כדי לשמור על פריכות העוגיות, מאחסנים בכלי הרמטי.
>> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק