אוכל
צילום׃ עוגת השבוע בהוצאת מודן

עוגת שוקולד וגבינה חגיגית

עוגה עשירה, המומלצת לאירועים חגיגיים במיוחד

פסקל פרץ-רובין | עוגת השבוע בהוצאת מודן | פורסם 17/06/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק 1:

1/2 כוס סוכר
1 חלמון
200 גרם חמאה
קליפה מגוררת מ-1 לימון
קליפה מגוררת מ-1 תפוז
1/4 כפית תמצית וניל
קורט מלח
¾ 2 כוסות קמח, מנופה
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת במרגרינה ומקומחת

לבצק 2:

3 ביצים
90 גרם (כ-½ כוס) סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
קורט מלח
90 גרם (כמעט כוס) קמח, מנופה
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, משומן במרגרינה
30 גרם ריבת מישמש

למלית:

75 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס אבקת סוכר
3 כפות מים
1 שקית (14 גרם) ג'לטין נטול טעם
3 חלמונים
2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה רכה, 5% שומן
1/4 כפית תמצית רום
2 מיכלים שמנת מתוקה

לציפוי:

200 גרם שוקולד לבן
1/3 מיכל שמנת מתוקה
150-100 גרם שוקולד מריר, מגורר
3 כפות תלתלי שוקולד, לעיטור

אופן ההכנה:

1 הכנת בצק 1: שמים בקערה בינונית כל חומרי הבצק חוץ מהקמח, ומערבבים. מוסיפים את הקמח, ומעבדים לבצק אחיד (אין ללוש יותר מדי). שומרים במקרר כ-20 דקות. 2. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 צ.). משטחים את הבצק בתחתיתה של התבנית הקפיצית, דוקרים במזלג ומשהים כ-10 דקות. אופים את הבצק כ-20 דקות, ומצננים. 3. הכנת בצק 2: מקציפים את הביצים במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר, הווניל והמלח, וממשיכים לערבל לקציפה בהירה ואוורירית. מקפלים את הקמח אל הקציפה. 4. מעבירים את עיסת הבצק לתבנית המרופדת בנייר אפייה, ומשטחים אותה לעיגול בעובי 0.5 ס"מ. אופים בחום-בינוני גבוה כ-10 דקות, עד שהבצק יקבל גוון חום-זהוב. מצננים. 5. משאירים את בצק 1 בתבנית, ומורחים אותו בריבת המישמש. מכסים בבצק 2. 6. הכנת המלית: ממלאים סיר בינוני במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית. בסיר קטן שמים את החמאה, השוקולד והסוכר, ומציבים אותו על סיר המים החמים (אמבט מרים). בוחשים עד שהחמאה והשוקולד יימסו. 7. בקערית שמים את 3 כפות המים, זורים עליהם את הג'לטין ובוחשים עד שיימס. מוסיפים את הג'לטין לתערובת השוקולד, בוחשים ומניחים לה להצטנן. טורפים פנימה את החלמונים, בבחישה רצופה. 8. מעבירים לקערה רחבה את בלילת השוקולד, ומקפלים לתוכה בעדינות את הגבינה והרום לקבלת בלילה אחידה. במערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, ומקפלים גם אותה אל בלילת השוקולד, לקבלת עיסה אוורירית. 9. יוצקים את המלית על העוגה שבתבנית, ומחליקים את פניה. מקררים כ-3 שעות, עד שתתייצב. 10. הכנת הציפוי: מחממים בסיר כפול את השוקולד הלבן עם השמנת, ובוחשים עד שהשוקולד יימס. מניחים לתערובת להצטנן, תוך בחישה, ולפני שהציפוי נקרש יוצקים אותו על פני העוגה הקרה. מקררים עד שהציפוי ייקרש כליל. 11. לפני ההגשה, משחררים את העוגה מהתבנית ומצפים את הדפנות בשוקולד המגורר. מעטרים גם את פני העוגה בפירורי שוקולד או בתלתלי שוקולד.