אוכל
צילום׃ חן שוקרון, Bonomi, טלוויזיה במיטבה

עוגת שוקולד וגבינה עגולה

הכנתם פעם עוגה בצורת חצי כדור? אם לא, אנחנו סבורים שממש הגיע הזמן. גם אם אין לכם תבנית בומב בבית, זה בסדר - אפשר להשתמש בקערה פשוטה. התוצאה? למות

חן שוקרון | Bonomi | פורסם 13/05/14 
  • זמן עבודהשעתיים ורבע
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר 56%, שבור לקוביות או במטבעות

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

רבע כוס דובדני אמרנה, מסוננים מהסירופ (ניתן להחליף בדובדבנים משומרים מסוג אחר, או לוותר לגמרי)

לבסיס:

חצי כוס (125 מ"ל) חלב

רבע כוס (60 מ"ל) אייריש קרים, או כל ליקר אחר

1 חבילה (200 גרם) עוגיות בישקוטים בשני צבעים

למלית הגבינה:

1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כפית תמצית/מחית וניל

חצי כוס (60 גרם) גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

* המתכון לתבנית חצי כדור בקוטר 20 ס"מ ובנפח 2 ליטר (להשיג בחנויות המתמחות), או לקערה בממדים דומים.

 

1 שכבת השוקולד: מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום. מביאים מחצית מכמות השמנת המתוקה (מכל אחד, 250 מ"ל) לרתיחה ויוצקים מיד על השוקולד, כך שיכוסה היטב. מניחים לתערובת למשך כדקה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, ומצננים לטמפרטורת החדר.

 

2 בסיס העוגה: משמנים את תבנית החצי כדור (או הקערה), ומצמידים אליה ניילון נצמד כך שיגלוש אל מעבר לשוליה.

 

3 יוצקים לקערית את החלב והאייריש קרים ומערבבים היטב. טובלים בכל פעם בישקוט אחד למשך 2 שניות בלבד מכל צד, ומרפדים את התבנית כך שתצופה בשכבה אחידה של בישקוטים. ניתן לשבור את הבישקוטים לגודל הרצוי. דוחסים בעדינות את הבישקוטים כדי להצמידם היטב ולמלא חללים קטנים אם נוצרו.

 

4 אם תערובת השוקולד התייצבה והגיעה לטמפרטורת החדר, אפשר להמשיך בהכנת שכבת השוקולד: בקערת המיקסר מקציפים את המכל הנוסף (250 מ"ל) של השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מערבבים כ-1/3 מכמות הקצפת בתנועות קיפול לתוך השוקולד, ולאחר מכן את כל היתר, עד לקבלת תערובת אחידה. אין צורך לשטוף את קערת המיקסר והמקצף.

 

5 מורחים בעדינות את מלית השוקולד על גבי הבישקוטים, כך שיצופו בשכבה אחידה. מפזרים את הדובדבנים ומהדקים קלות לשוקולד.

 

6 להכנת מלית הגבינה: שמים בקערת המיקסר את הגבינה, השמנת המתוקה, תמצית הווניל ואבקת הסוכר. טורפים היטב במטרפה ידנית עד לקבלת בלילה אחידה. מחברים את וו ההקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת סמיכה ויציבה (נזהרים מהקצפת יתר).

 

7 ממלאים את השקע של העוגה במלית הגבינה, כך שתגיע עד לקו אחד עם הבישקוטים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור ללילה שלם.

 

8 למחרת מחלצים את העוגה מהתבנית: מניחים צלחת על גבי התבנית והופכים אותה בזהירות. לרוב העוגה פשוט מחליקה לצלחת, אבל במידת הצורך ניתן להיעזר בניילון הנצמד ולמשוך את העוגה בעדינות.

 

* העוגה נשמרת בקירור עוד 5 ימים נוספים.

 

>> בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> וגם במדור שלה ב"אוכל טוב"

 

 * המתכון באדיבות בישקוטים Bonomi