אוכל
צילום׃ עוגת השבוע בהוצאת מודן

קרם על קרם

עוגה מהירת הכנה, מעודנת, אין בה קמח וטעמה קטיפתי

פסקל פרץ-רובין | עוגת השבוע בהוצאת מודן | פורסם 17/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 141 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
6 כפות סוכר
1 קופסה אבקת פודינג שוקולד אינסטנט

לקרם:

1 מיכל שמנת לקצפת
1 קופסה אבקת פודינג וניל אינסטנט
3/4 כוס חלב

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר
100 גרם מרגרינה
2 כפות סוכר
2 כפות ברנדי

לשימון התבנית:

מרגרינה

תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות צ' מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב. מקפלים פנימה גם את אבקת הפודינג.2. משמנים את התבנית, יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים כ- 30 דקות, או עד שקיסם במוחדש אל העוגה יוצא נקי ויבש. מניחים להצטנן.3. להכנת הקרם- מקציפים יחד את השמנת, אבקת הפודינג והחלב לקרם חלק. מורחים את הקרם על העוגה הקרה.4. להכנת הציפוי- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בסיר. מוסיפים את יתר חומרי הציפוי ומחממים על אש נמוכה, תוך בחישה, עד שהסוכר יימס. מסירים מהאש, מנחים להצטנן מעט ומצפים את העוגה. מקררים את העוגה כ-24 שעות לפני ההגשה.