צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגת שיש לוטוס בקערה אחת
זה הכוח של קלאסיקות: אפילו שאין בה קרמים, שוקולד או ציפוי - עוגת השיש היפה והעסיסית הזאת פשוט דורשת ביס. מתכון פשוט וקל שבאמת כל אחד יכול להכין, ובקערה אחת עם מינימום בלגן
חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל
| פורסם 18/09/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק:
4 ביצים גודל L
כוס ורבע כוסות סוכר (250 גרם)
כוס שמן קנולה (200גרם)
גביע (200 גרם) יוגורט 3%
כפית תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח תופח (350 גרם)
2 כפות גדושות ממרח לוטוס
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-175 מעלות.
2 טורפים בקערה ביצים, סוכר, שמן, יוגורט ווניל וטורפים לבלילה אחידה.
3 מוסיפים לקערה את הקמח ומערבבים עד להטמעתו בבלילה (שימו לב לא לערבב יותר מידי - אחרת העוגה תצא דחוסה).
4 משמנים תבנית אינגליש קייק, מרפדים בנייר אפייה ויוצקים לתוכה שני שליש מהבלילה.
5 את השליש שנותר מערבבים עם ממרח הלוטוס עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים גם אותה לתבנית ויוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם/סכין.
6 אופים בתנור 45-50 דקות עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים (הזמנים עשויים להשתנות מתנור לתנור, מומלץ לבדוק אחרי חצי שעה).
בתיאבון!