אוכל
צילום׃ שירן כרמל, יחסי ציבור

עוגת קפה

עוגה בחושה, פשוטה וטעימה בטעם מעודן של קפה ושוקולד

עמר זרניצקי דרומי | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 14/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 151 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

80 גרם חמאה
160 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס ועוד חצי כף)
80 גרם ביצים (ביצה + חלמון)
170 גרם קמח תופח (שלושת רבעי כוס ועוד כף)
50 גרם חלב (3 כפות)
חצי כפית נס קפה
160 גרם שמנת חמוצה (שלושת רבעי גביע ועוד כף)
כפית תמצית וניל
40 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה פחות שורה)
קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-165 מעלות.

2 מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה.

2 מערבבים את הביצים ותמצית הווניל ומוסיפים בהדרגה לחמאה המוקצפת.

3 מחממים את החלב וממיסים בו את הנס קפה.

4 ממיסים את השוקולד (אפשר במיקרו) ומערבבים עם החלב והנס קפה.

5 מערבבים את השמנת עם גרידת הלימון.

6 עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הקמח, השמנת החמוצה ותערובת השוקולד. מקפלים עד לקבלת מסה אחידה.

7 משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים את המסה לתבנית.

8 אופים בתנור שחומם מראש 30-35 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.