תמונת AVI׃ עדי רם, אהרוני מבשל לחברים4
לחם ים תיכוני
לחם שהופך כל ארוחה לחגיגה
יניב גור אריה | mako
| פורסם 27/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כמות בצק שמרים בסיסי
100 גרם זיתים שחורים מגולענים וקצוצים גס
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
100 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות גס
שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
1 לשים יחד את כל המרכיבים, מעצבים לצורת כיכר ומניחים בתבנית לחם משומנת בשמן זית ומקומחת, מכסים ומתפיחים כ- 40 דקות, עד הכפלת הנפח.
2 מחממים תנור ל- 190 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים. משמנים את הכיכר קלות בשמן זית וחורצים כמה חריצים אלכסוניים בחלקה העליון של הכיכר. אופים 20 דקות.
3 מוציאים את תבנית המים ואופים עוד 20 דקות. מוציאים את הלחם מהתבנית ואופים עוד 20 דקות עד שהלחם מוכן. מצננים על רשת לפחות שעתיים לפני שפורסים את הלחם.