אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

לחם בריוש

מתכון ללחם בריוש חלומי ואוורירי, רך כמו ענן ומושלם לכריכים. רוצים לקרוא לו חלה? אתם יכולים. אפשר להכין בתבנית לחם ייעודית או בתבנית אינגליש קייק, ונראה מי מעז להשוויץ עם החלה הקלועה שלו עכשיו

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 02/01/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 חלות:

1 ק״ג קמח לחם 

40 גרם שמרים טריים

חצי כוס סוכר (100 גרם)

300 מ"ל חלב

5 ביצים

250 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

קורט מלח

להברשה:

ביצה טרופה 

אופן ההכנה:

1 מתחילים לערבב בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר.

2 תוך כדי הלישה מוסיפים חלב וביצים, ומוסיפים בהדרגה את החמאה וקורט מלח. ממשיכים ללוש את הבצק לפחות כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. 

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (שעה וחצי-שעתיים). 

4 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-2 חלקים שווים (כל אחד מהם יהיה כיכר אחת של לחם בריוש). משטחים כל אחד מהבצקים לצורת מלבן בעזרת כפות הידיים ומגלגלים לכיכר.

5 מעבירים את הבצקים לתבניות לחם/אינגליש קייק משומנות בחמאה, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח. 

6 מחממים תנור ל-170 מעלות (בתוכנית טורבו).

7 אחר שהבצק תפח מברישים אותו בביצה ומכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד שהבצק בצבע זהוב עמוק. 

8 מוציאים את הלחם מהתנור ומברישים בחמאה מומסת. מניחים לצינון מלא, ולאחר מכן ניתן לפרוס לפרוסות.

לחם בריוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
לחם בריוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!