אוכל
צילום׃ דניאל לילה

מאפה בצק פריך במילוי כרישה מאודה

מוגש עם סלקים קטנים בקרמל בלסמי

איילת אור | מסעדת OM | פורסם 23/07/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח
300 גרם חמאה
1 כפית מלח
מעט מים קרים

למילוי:

4 יח' כרישה
50 גרם חמאה
1 כפית עלי תימין קצוצים
150 מל' שמנת מתוקה
60 גרם גורגורנזולה
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

לסלקים:

3 סלקים קטנים מבושלים חתוכים לרבעים
40 גרם סוכר
4 כפות בלסמי
1 כוס מיץ סלק טרי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק יחד לבצק רך ונעים, מקררים 20 דקות לפני הרידוד (אפשר ורצוי להחליף לבצק פילו). 2. פורסים את הכרישה דק דק, מניחים את החמאה בסיר ומחממים. מוסיפים לסיר את הכרישה וטימין קצוץ, מאדים על להבה נמוכה כ- 10 דקות עד להתרככות. 3. מוסיפים את השמנת ומסמיכים על האש ,עד שנוצרת מלית סביכה. מסירים מהאש, מקררים מעט ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים גבינה ואגוזים ומערבבים. 4. הכנת הסלקים: מניחים בסיר קטן את הסוכר ומקרמלים מעט עד שמזהיב. 5. מוסיפים פלחי סלק מבושל ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מבשלים כ- 10 דקות יחד. 6. הרכבת המאפה: מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי ½ ס"מ. מניחים בתבנית של טארט אישי בקוטר של 10 ס"מ. 7. ממלאים במלוי ו"סוגרים" את הבצק על המילוי. מורחים בביצה. 8. אופים בתנור מחומם מראש ל 170 מעלות עד שהמאפה מזהיב כ- 10 דקות.