אוכל
צילום׃ לירז כהן, My Cook Book

בייגלה ירושלמי

לא חייבים להקפיץ אג'ואים ולהגיד מאאתיים כדי ליהנות מבייגלה רך, ממש כמו בשוק בירושלים. עם זעתר, שומשום או רק מלח גס - תכינו לעצמם בייגלה בדיוק כמו שאתם אוהבים

לירז כהן | My Cook Book | פורסם 08/05/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 487 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/2 קילו קמח

1/2 1 כוסות חלב חמים

1/2 שקית שמרית או כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר

3 כפות שמן קנולה

1/2 כף מלח

לציפוי:

זעתר לפי הטעם

שומשום לפי הטעם

ביצה טרופה

מלח גס

אופן ההכנה:

1 שופכים את כל חומרי הבצק לתוך קערת המיקסר ולשים בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וחלק. מכסים את הבצק לתפיחה של חצי שעה.

2 כעבור חצי שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-4 כדורים.

3 בעזרת הידיים עושים חור בכל כדור, ולאט לאט פותחים אותו לצורה של בייגלה מאורך וצר.

4 מניחים לתפיחה נוספת על תבנית מרופדת בנייר אפייה למשך חצי שעה נוספת, כאשר התבנית מכוסה במגבת.

5 מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות את הציפוי האהוב עליכם.

6 אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב.

המתכון באדיבות הבלוג My Cook Book

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום! >> לכל המתכונים לשבועות