מאפה תרד וריקוטה
מחפשים משהו חדש לבראנצ' של שבת? מאפה תרד וגבינת ריקוטה עם עגבניות מיובשות וצנוברים הוא בדיוק מה שחיפשתם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
בצק עלים מופשר, קר
20 גר' חמאה
10 עלי תרד שנחלטו ובושלו במים, קצוצים גס
מלח
פלפל
5-6 עגבניות מיובשות קצוצות
חופן צנוברים
1/2 כוס מנוזלי הבישול של התרד
גבינת ריקוטה
אופן ההכנה:
1 פותחים את בצק העלים וקורצים ממנו עיגול. קורצים עיגול נוסף, וממנו קורצים עיגול קטן יותר כך שתיווצר טבעת. מניחים על העיגול המלא. אפשר להניח עוד טבעת. מתקבלת צורת כוס.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים לתנור עד להשחמת הבצק. במחבת כבדה שמים את החמאה, מחממים מעט ומטגנים את התרד החלוט. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את העגבניות והצנוברים, 3-4 כפות מנוזל הבישול של התרד (אפשר להחליף בציר ירקות, מים, או יין לבן) מבשלים כשתי דקות ,מכבים את האש.
3 ממלאים מזלף בגבינת הריקוטה, ומזלפים טבעת ריקוטה בכל כוס בצק עלים. מניחים בפנים כמות נדיבה מהתרד המוקפץ.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.