טארט תרד ופלפלים קלויים עם סלסה פיקו דה גאלו
מאפה במילוי ירק
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
250 גרם עלי תרד חלוטים סחוטים וקצוצים
400 גרם גבינה צפתית 0% שומן
כוס חלבוני ביצה (חלבונים מ8 ביצים)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
שמינית כפית אגוז מוסקט טחון
2 דפי פילו בגודל 35 על 45 ס"מ
2 בצלים קלויים בתנור
250 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
500 גרם פלפלים אדומים (7-8 גדולים) קלויים בתנור לתוספת יופי
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני – גבוה (200 מעלות) שמים במעבד המזון תרד, גבינה, חלבוני ביצים, פטרוזיליה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבלים לתערובת חלקה. מרפדים תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ בעלי הבצק וגוזרים את העודפים מסביב. מפזרים את הבצל ואת קוביות הטופו על הבצק ויוצקים עליהם את תערובת הגבינה והתרד. מפזרים למעלה את הפלפלים הקצוצים. אופים במשך 30- 45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז הטארט יוצא נקי. המרכז צריך להיות כמעט מוצק. היזהרו לא לאפות יותר מדי. מגישים בטמפרטורת החדר.