לחמניות סביח
עם כמה שאנחנו אוהבים סביח, קשה להכין מנה וליהנות ממנה - הפיתה נקרעת כשמכניסים את המילוי ובמקום להתרכז בטעם מתעסקים בניגובים. אז הנה הפתרון: אופים לחמניות ממולאות בסביח. זה גם טעים וגם חמוד לאללה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבצק:
3.5 כוסות קמח לבן
כפית שטוחה סוכר
כף שמרים יבשים
1.5 כוסות מים פושרים
כפית מלח
30 גרם חמאה, רכה
ביצה, טרופה
לציפוי:
ביצה, טרופה
פפריקה/ מלח גס/ שומשום
למלית:
תפוח אדמה גדול, מבושל וחתוך לקוביות
חציל בינוני, קלוי בתנור וחתוך לקוביות
2 ביצים קשות, חתוכות לקוביות
כף שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 בקערה רחבה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. יוצרים גומה באמצעות כף ומוזגים לתוכה כוס מים. מוסיפים לגומה מלח, חמאה וביצה טרופה, ולשים היטב במיקסר או ביד.
3 מוסיפים בהדרגה חצי כוס מים ולשים עד שנוצר בצק אחיד וגמיש. אם יש צורך מוסיפים מעט מים.
4 מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט ומכסים בשקית ניילון. משאירים את הקערה המכוסה במקום חמים עד שהבצק כמעט מכפיל נפחו (כשעה).
5 מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית.
6 לאחר שהבצק תפח מקמחים משטח עבודה ועליו לשים אותו שוב. מחלקים לכדורים בגודל כדור טניס.
7 מרדדים מעט כל כדור בצק ומניחים במרכזו כף גדושה מהמלית. סוגרים את עלה הבצק על המלית לצורת לחמנייה עגולה ומסדרים בתבנית במרווחים של 3 ס״מ.
8 מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט פפריקה, שומשום או מלח גס.
9 אופים כ-25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
* מומלץ לאחר האפייה לכסות את התבנית במגבת או יריעת בד לשמירה על הלחות, זה ישמור את הלחמניות רכות ליותר זמן.
לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל