פרנץ' טוסט עם קרם מסקרפונה ואגסים של אהרוני
לבוקר של הנאה בלי חשבון
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
6 פרוסות עבות של חלה ישנה
שלושת רבעי כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
100 גרם חמאה
400 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות אבקת סוכר
4 אגסים חתוכים לקוביות
4 כפות סוכר
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
שלושת רבעי כוס אוכמניות קפואות
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את החלב, הביצים ותמצית הווניל.
2 ממיסים במחבת את 50 גרם חמאה.
3 טובלים את החלה בתערובת החלב, וכשהחמאה חמה מטגנים בה את החלה משני צידיה, עד שהפרוסות שחומות ויפות.
4 מכינים את קרם המסקרפונה: מערבבים גבינת המסקרפונה, אבקת הסוכר, תמצית הוניל וקליפת הלימון לתערובת אחידה.
5 מכינים את האגסים: ממיסים 50 גרם חמאה במחבת ומוסיפים את קוביות האגסים. מטגנים מעל להבה נמוכה במשך כ-20 דקות.
6 מוסיפים למחבת את הסוכר וקליפת הלימון ומבשלים עוד כ-3 דקות.
7 מוסיפים את האוכמניות ומערבבים.
8.מניחים את הטוסט על הצלחת, מוסיפים את קרם המסקרפונה, ועליו את תערובת האגסים והאוכמניות.