אוכל
צילום׃ istockphoto

צ'פאטי

פיתה הודית בסיסית שמלווה כמעט כל טאלי

| מסעדת אינדירה | פורסם 03/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

400 גרם קמח לבן
400 גרם קמח מלא
2 כוסות מים
רבע כוס שמן
קורט מלח

אופן ההכנה:

1 לשים יחדיו את כל המרכיבים עד קבלת עיסה אחידה ואלסטית. אם הבצק מעט לח מוסיפים עוד מים, ואם מעט דביק אז מעט קמח. 2. מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים שווים ומנחים אותם על משטח מקומח. מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למנוחה של כחצי שעה. 3. לאחר חצי שעה של מנוחה, מרדדים את כדורי הבצק על משטח מקומח לעובי של כ- 3 מ"מ. במקביל מחממים מחבת ללא שמן לטמפרטורה גבוהה. 4. צולים את הצ'פאטי על המחבת עד שהם משחימים משני הצדדים. מאחסנים את הצ'פאטי המוכנים בכלי מכוסה עד הגשה על מנת שלא יתייבשו טרם אכילה.