צילום׃ פרווה, הוצאת אורנית
חטיפי שומשום
קרקרים דקיקים, פריכים ומלוחים עם שומשום, שאי אפשר להפסיק לנשנש
מירי ליבוביץ שרוסטר | פרווה, הוצאת אורנית
| פורסם 19/08/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (150 מנות):
2 כוסות שומשום
300 גרם מרגרינה בטעם חמאה, קרה
5 כוסות קמח
1 כף מלח
½1 כוסות מי סודה חזקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש לחום בינוני-גבוה של 200 מעלות.
1 במחבת קטנה, על להבה נמוכה, קולים 2 כוסות שומשום תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. 2. מחברים למיקסר את וו הלישה ומעבדים את המרגרינה, חתוכה לקוביות, עם הקמח והמלח לבצק פירורי. מוסיפים את מי הסודה ולשים לבצק רך ואחיד. מוסיפים את השומשום ומערבבים. 3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק מאוד. חותכים עם גלגלת משוננת למרובעים בגודל 5 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים בחום של 200 מעלות כ-10 דקות, עד להזהבה. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.