אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

לחם פרמזן של אדי מזרחי

יוצא העונה הראשונה של מאסטר שף עם מתכון למנה ראשונה שיכולה לשדרג כל ארוחה שלכם לבלי הכר

אדי מזרחי | mako | פורסם 28/07/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 קילו קמח (רצוי שטיבל 2, מיוחד ללחם)

2 כפות שמרים יבשים

כף מלח ים

3 כפות סוכר

50 גרם חמאה רכה

כוס פרמזן מגוררת

550 מ"ל מים

לציפוי:

מעט פרמזן

עלי תימין

אופן ההכנה:

1 שמים במיקסר את הקמח, השמרים, המלח והסוכר ומערבבים 3 דקות.

2 מוסיפים את החמאה וכוס אחת של פרמזן ולשים 2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים לאט לאט את המים ולשים 5 דקות נוספות, עד שמתקבל גוש בצק אחיד. מניחים להתפחה של כשעתיים, עד להכפלת הנפח.

3 מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, ומעצבים מהם כיכרות (אפשר גם לשטח למעין פוקצ'ות). מניחים לתפיחה של עוד כשעה.

4 מחממים תנור לחום גבוה. מפזרים פרמזן ועלי תימין ואופים עד הזהבה (אם עיצבתם בגובה של פוקצ'ה - 12 דקות יספיקו. אם כיכר רגילה - 30-40 דקות).