צילום׃ יחסי ציבור
לחם פרמזן של אדי מזרחי
יוצא העונה הראשונה של מאסטר שף עם מתכון למנה ראשונה שיכולה לשדרג כל ארוחה שלכם לבלי הכר
אדי מזרחי | mako
| פורסם 28/07/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
1 קילו קמח (רצוי שטיבל 2, מיוחד ללחם)
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח ים
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה רכה
כוס פרמזן מגוררת
550 מ"ל מים
לציפוי:
מעט פרמזן
עלי תימין
אופן ההכנה:
1 שמים במיקסר את הקמח, השמרים, המלח והסוכר ומערבבים 3 דקות.
2 מוסיפים את החמאה וכוס אחת של פרמזן ולשים 2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים לאט לאט את המים ולשים 5 דקות נוספות, עד שמתקבל גוש בצק אחיד. מניחים להתפחה של כשעתיים, עד להכפלת הנפח.
3 מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, ומעצבים מהם כיכרות (אפשר גם לשטח למעין פוקצ'ות). מניחים לתפיחה של עוד כשעה.
4 מחממים תנור לחום גבוה. מפזרים פרמזן ועלי תימין ואופים עד הזהבה (אם עיצבתם בגובה של פוקצ'ה - 12 דקות יספיקו. אם כיכר רגילה - 30-40 דקות).