קדירת בקר ביין אדום עם ירקות שורש ופטריות
קדירה עשירה וריחנית עם בשר נימוח שסופג את כל הטעמים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
קדירת הבקר שלי מבוססת על הביף בורגיניון הצרפתי הקלאסי. מדובר במאכל החורף האולטימטיבי; הריחות המתפשטים בבית במהלך הבישול והבשר שהופך נימוח וסופג את כל הטעמים הופכים את הקדירה הזו לגן עדן של ריחות וטעמים.
מרכיבים (6 מנות):
לקדירה:
2 קילו כתף בקר (מספר 5) טרייה, חתוכה לקוביות גדולות
שמן זית
1 כרשה, פרוסה (החלק הלבן בלבד)
4 גזרים, פרוסים עבה
3 בצלים, חתוכים לרבעים
2 גבעולי סלרי, פרוסים
בקבוק יין אדום איכותי
ענף תימין
כמה עלי רוזמרין
20 שיני שום שלמות, קלופות
כף סילאן
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 קילו פטריות מסוגים שונים
לציר הבקר:
2 קילו עצמות מוח
4 גזרים
1 ראש סלרי
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הציר: חותכים את הירקות לפרוסות עבות ושמים בסיר גדול יחד עם העצמות. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לאש קטנה ומבשלים שעתיים. מסננים.
2 הקדירה: צולים בסיר גדול את הירקות מלבד הפטריות בכ-2 כפות שמן זית (זה לוקח בערך 10 דקות). מוסיפים את היין ומבשלים ללא כיסוי על אש גבוהה עד לצמצום כמות היין בחצי – כ-10 דקות נוספות.
3 מוסיפים את ציר הבקר, התימין, הרוזמרין, השום והסילאן, מביאים לרתיחה ומתבלים.
4 מטגנים במעט שמן זית את הבשר לסגירה במחבת כבדה, ומוסיפים לסיר.
5 מבשלים 2-3 שעות מכוסה על אש קטנה, עד שהבשר רך מאוד.
6 כחצי שעה לפני גמר הבישול צולים את הפטריות במחבת במעט שמן זית, ומוסיפים לסיר להמשך בישול.
* הטעמים של הקדרה משתבחים למחרת היום.
* מומלץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!