אוכל
צילום׃ משק 8, יחסי ציבור

קדירת בקר ביין אדום עם ירקות שורש ופטריות

קדירה עשירה וריחנית עם בשר נימוח שסופג את כל הטעמים

אלון כהן | יאמי | פורסם 12/12/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קדירת הבקר שלי מבוססת על הביף בורגיניון הצרפתי הקלאסי. מדובר במאכל החורף האולטימטיבי; הריחות המתפשטים בבית במהלך הבישול והבשר שהופך נימוח וסופג את כל הטעמים הופכים את הקדירה הזו לגן עדן של ריחות וטעמים.

מרכיבים (6 מנות):

לקדירה:

2 קילו כתף בקר (מספר 5) טרייה, חתוכה לקוביות גדולות

שמן זית

1 כרשה, פרוסה (החלק הלבן בלבד)

4 גזרים, פרוסים עבה

3 בצלים, חתוכים לרבעים

2 גבעולי סלרי, פרוסים

בקבוק יין אדום איכותי

ענף תימין

כמה עלי רוזמרין

20 שיני שום שלמות, קלופות

כף סילאן

מלח גס

פלפל שחור גרוס

1 קילו פטריות מסוגים שונים

לציר הבקר:

2 קילו עצמות מוח

4 גזרים

1 ראש סלרי

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הציר: חותכים את הירקות לפרוסות עבות ושמים בסיר גדול יחד עם העצמות. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לאש קטנה ומבשלים שעתיים. מסננים.

2 הקדירה: צולים בסיר גדול את הירקות מלבד הפטריות בכ-2 כפות שמן זית (זה לוקח בערך 10 דקות). מוסיפים את היין ומבשלים ללא כיסוי על אש גבוהה עד לצמצום כמות היין בחצי – כ-10 דקות נוספות.

3 מוסיפים את ציר הבקר, התימין, הרוזמרין, השום והסילאן, מביאים לרתיחה ומתבלים.

4 מטגנים במעט שמן זית את הבשר לסגירה במחבת כבדה, ומוסיפים לסיר.

5 מבשלים 2-3 שעות מכוסה על אש קטנה, עד שהבשר רך מאוד.

6 כחצי שעה לפני גמר הבישול צולים את הפטריות במחבת במעט שמן זית, ומוסיפים לסיר להמשך בישול.

* הטעמים של הקדרה משתבחים למחרת היום.

* מומלץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!