נתח אנטרקוט צלוי
אנטרקוט עסיסי, עשוי בשלמותו בניחוח שום ומרווה עם תפוחי אדמה ושלל עשבי תיבול
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (7 מנות):
לבשר
4 שיני שום
3/4 כף מלח אטלנטי
6 עלי מרווה טריים
2-3 כפות שמן זית
3 כפות דבש/סילאן
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
1 נתח אנטריקוט במשקל 1 ק"ג
לתפוחי האדמה
1 שקית תפוחי אדמה קטנים
מים לבישול תפוחי האדמה
1 כף מלח גס
לתיבול תפוחי האדמה:
1 ענף רוזמרין מנוקה מגבעול "רק עלים"
3 ענפי תימין "רק עלים"
3 ענפי אורגנו "רק עלים"
1/2 כוס שמן זית
1 כף תבלין טוסקנה
2 ראשי שום קלופים
אופן ההכנה:
לבשר:
1 קוצצים יחדיו את השום, המלח האטלנטי ועלי המרווה עד ליצירת מחית עדינה וריחנית תוך כדי הוספת השמן זית.
2 מוסיפים לתערובת את הדבש והחרדל.
3 מורחים את נתח הבשר בתערובת ומשרים את הבשר למשך שעתיים אפילו לילה.
4 מחממים מחבת כבדה ללא שמן על להבה נמוכה כ 7 דקות, יוצקים מעט שמן זית ו"אוטמים" את הבשר כ 2-3 דקות מכל צד. לאחר מכן מניחים בתנור, בחום של 200 מעלות, על גבי רשת על מנת שנוזלי הבשר ייספגו בתנית תפוחי האדמה שייאפו תחתיו).
לתפוחי האדמה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים. מרגע הרתיחה, ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות. מסננים ומצננים קלות.
2 חוצים את תפוחי האדמה (או משאירים שלמים, לבחירתכם). מערבבים יחד עם שאר מרכיבי התיבול של תפוחי האדמה (משאירים את שיני השום שלמות). מעבירים לתבנית אפיה ומעליה מניחים רשת לאפיית הבשר.
3 אופים הכל במשך 20-25 דקות על 200 מעלות. לאחר מכן מנמיכים ל-150 מעלות וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה. מוציאים מהתנור ומחכים כ-7 דקות לפני שפורסים ומגישים.