וידאו WMV׃ mako
המג'דרה של שמחה
הסבתא העיראקית שלנו הסכימה סוף סוף להסגיר את המתכון, ואנחנו ממהרים להפיץ
ליה אור | mako
| פורסם 13/06/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
חצי כוס עדשים ירוקות, שהושרו במשך לילה ובושלו כחצי שעה
כוס וחצי אורז
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
חצי כפית כמון
מעט פלפל שחור
3 כוסות מים
כפית וחצי מלח
כף רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1 מטגנים בשמן הזית את השום, הכמון והפלפל השחור, עד שהשום משחים קלות.
2 מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את האורז, העדשים ורסק העגבניות ומרתיחים שוב.
3 מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהאורז והעדשים מתרככים.