אוכל
צילום׃ חדשות 2

איך מכינים ג'חנון?

הפינוק האוטימטיבי לשבת חורפית: ג'חנון ביתי חם וטרי

ישראל אהרוני | דרך האוכל | פורסם 22/02/12 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 123 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 קילו קמח

1 חבילת אבקת אפייה

2 כפיות סוכר

1 כפית מלח דק

3 כוסות מים פושרים

200 גרם מרגרינה

לחם/חלה לריפוד הסיר

תוספת (לא חובה)

10 ביצים

אופן ההכנה:

1 לשים את כל החומרים למעט המרגרינה והלחם במיקסר עם וו לישה עד שהבצק נפרד מהדפנות.

2 מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח שעה.

3 קורצים 10-12 עיגולים, מניחים על משטח משומן ומשאירים לנוח עוד חצי שעה.

4 ממיסים את המרגרינה (שומרים את העטיפה!).

5 מרדדים כל כדור, פותחים על משטח משומן ומותחים עד שמקבלים עלה גדול. מטפטפים/מורחים מרגרינה מומסת, הופכים את העלה וחוזרים על הפעולה בצד השני. מגלגלים את הבצק כמו שטיח.

6 מצננים במקרר לפחות לילה אחד.

7 מחממים תנור לחום של 130 מעלות. מרפדים סיר ג'חנון בפרוסת לחם או חלה, מכסים בנייר כסף משומן ועליו מסדרים את הבצק. מניחים על הבצק את נייר העטיפה של המרגרינה, מכסים ומכניסים לתנור. אם רוצים להוסיף ביצים - מניחים אותן בזהירות מעל העטיפה של המרגרינה (אין צורך לבשל מראש).

8 אחרי חצי שעה-שעה מעבירים לחום של שבת (100 מעלות). אפשר לאפות מלכתחילה בחום של שבת, ואז יש לשפוך באמצע הלילה מעט מים על דופנות הסיר (לא על הג'חנון עצמו). אופים כל הלילה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!