אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

שמישהו יחמם את הקוסקוס, יש לנו פה מנה למות: טאג'ין אוסובוקו מבשר ישראלי טרי, עם כל מיני תוספות שבדרך כלל אין באוסובוקו שלנו, וממש הגיע הזמן שיהיה. שנתחיל?

עז תלם | mako אוכל | פורסם 28/09/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג אוסובוקו בקר ישראלי טרי, חתוך ל-3-4 פרוסות

3-4 כפות שמן

1-2 בצלים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות

2 גזרים, קלופים וחתוכים גס

1 כוס משמשים מיובשים (עדיף אוזבקיים)

חתיכת דלעת במשקל 400 גרם, קלופה וחתוכה לקוביות

1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה גס

1 דלעת ערמונים קטנה, מנוקה מהזרעים וחתוכה גס

1 מקל קינמון

חצי כפית כמון טחון

כפית זרעי כוסברה טחונים

4 כפות מיץ לימון טרי

מים

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבשר וצורבים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

2 מוציאים את הבשר לצלחת, מוסיפים לסיר את הבצל והגזר ומטגנים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד להשחמת הירקות.

3 מוסיפים את המשמשים, הדלעת, הבטטה, דלעת הערמונים והתבלינים, ומחזירים פנימה את הבשר הצרוב.

>> מתכונים לארוחה המפסקת | >> מתכונים לשבירת הצום

4 מוסיפים את מיץ הלימון ומים עד גובה הבשר. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.

5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר נימוח.

* מגישים עם קוסקוס או אורז.