צילום׃ mako אוכל
עוף עם חלב קוקוס
מנה תאילנדית של עוף בחלב קוקוס עם אורז וירקות. תבשיל עשיר, טעים וקל להכנה
הגר שפר | mako אוכל
| פורסם 23/04/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
1 מנות (300 גרם) חזה עוף
2 כוסות שעועית ירוקה מבושלת
בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות
2 כוסות של פטריות חתוכות לפרוסות
1 כוס (200 גרם) נוזל אגוזי קוקוס
2 כוסות אורז לבן מבושל (מומלץ אורז בסמטי)
תרסיס שמן קנולה
מעט בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה:
1 ממליחים ומפלפלים את חזה העוף, ומטגנים בתרסיס שמן קנולה משני הצדדים עד להזהבה. מורידים מהאש וחותכים לרצועות דקות.
2 מטגנים באותה המחבת את השעועית הירוקה בכדי שתקבל מעט טעם של עוף צלוי ותשחים מעט. כעבור 2 דקות מורידים גם אותה מהאש ומסדרים בשתי צלחות גדולות.
3 מטגנים את הבצל הקצוץ והפטריות באותה המחבת עד שהם משחימים, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים למחבת את רצועות העוף ומערבבים הכל ביחד.
4 מסדרים בצלחות את האורז לצד השעועית הירוקה, מוסיפים את העוף עם חלב הקוקוס ומקשטים בבצל ירוק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!