אוכל
צילום׃ mako אוכל

עוף עם חלב קוקוס

מנה תאילנדית של עוף בחלב קוקוס עם אורז וירקות. תבשיל עשיר, טעים וקל להכנה

הגר שפר | mako אוכל | פורסם 23/04/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 מנות (300 גרם) חזה עוף

2 כוסות שעועית ירוקה מבושלת

בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות

2 כוסות של פטריות חתוכות לפרוסות

1 כוס (200 גרם) נוזל אגוזי קוקוס

2 כוסות אורז לבן מבושל (מומלץ אורז בסמטי)

תרסיס שמן קנולה

מעט בצל ירוק לקישוט

אופן ההכנה:

1 ממליחים ומפלפלים את חזה העוף, ומטגנים בתרסיס שמן קנולה משני הצדדים עד להזהבה. מורידים מהאש וחותכים לרצועות דקות.

2 מטגנים באותה המחבת את השעועית הירוקה בכדי שתקבל מעט טעם של עוף צלוי ותשחים מעט. כעבור 2 דקות מורידים גם אותה מהאש ומסדרים בשתי צלחות גדולות.

3 מטגנים את הבצל הקצוץ והפטריות באותה המחבת עד שהם משחימים, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים למחבת את רצועות העוף ומערבבים הכל ביחד.

4 מסדרים בצלחות את האורז לצד השעועית הירוקה, מוסיפים את העוף עם חלב הקוקוס ומקשטים בבצל ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!