במבט ראשון מנה ממוצעת של נודלס – עם אטריות, ירקות ועוף – לא נראית כמו משהו משמין במיוחד. למעשה, זה אפילו מרגיש כמו ארוחה אידיאלית מלאה של חלבונים, פחמימות ושומן. אז כן, באמת מדובר בארוחה מלאה וטובה, אבל מסתבר שגם משמינה בטירוף.
אם לחתוך לעיקר – במנת נודלס הגונה שמוגשת במסעדה יש קרוב ל-1,000 קלוריות (אלף קלוריות, למען השם!), ולא באשמת הנודלס עצמם. באטריות יש רק 350 קלוריות ל-100 גרם (שימו לב, על חלק מהאריזות מצוין הערך הקלורי לפני הבישול, ועל חלק אחריו), העוף הוא בסך הכל עוף והירקות ירקות – הבעיה היא תועפות השמן שמרעיפים על המנות האלה במסעדות, ושאם להודות על האמת, בזכותן הן כל כך טעימות.
כמו תמיד, עדיף להכין לבד
כמו בהרבה מאכלים אחרים, גם עם נודלס הפתרון לכמות הקלוריות האימתנית היא פשוט להכין אותם לבד. בבית, מייעצת התזונאית ד"ר מאיה רוזמן, נסו להסתפק בשתי כפות שמן בלבד, הרשו לעצמכם להתפרע עם הירקות על חשבון כמות האטריות – וקיבלתם לא מנה סבירה קלוריות, כי אם מנה דיאטטית של ממש. למעשה, הקפצה היא דרך בישול שדיאטנים ותזונאים אוהבים במיוחד – כי לא רק שאפשר למעט בה בשמן, היא גם שומרת על הערכים התזונתיים של הירקות בצורה אופטימלית.
עוד ממליצה ד"ר רוזמן להשתמש בשמן שומשום מכבישה קרה, שמכיל המון ויטמינים ומינרלים כמו ברזל ומגנזיום, ולהעדיף אטריות אורז מלא או חיטה מלאה, שמשביעות לזמן ארוך יותר.