אסאדו בתנור עם טריק

לפני שאתם אומרים לנו שאתם פחות טובים בבשרים, לא בטוחים שיודעים איך לטפל באסאדו או סתם שאתם בעניין של מתכון פשוט יותר - נקדים ונספר שמדובר במנה שמכינים בשקית קוקי, ולא מצריכה שום מעקב, טרחה או הבנה בבישול. מערבבים בשקית קוקי בשר אסאדו, תפודים, בטטה, דלורית, שום, קצת עשבי תיבול, סילאן, קצת שמן זית ומים או יין, מכניסים לתנור שחומם לחום גבוה ואחרי שעתיים מוציאים. סה טו.

אסאדו בתנור עם טריק

אסאדו עם טריק (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
אסאדו עם טריק|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

פילאף אורז עם ירקות

יש מנות אורז שהולכות טוב עם כל מנה עיקרית בעולם בערך, וזאת אחת מהן. אורז בסמטי עם בצל, גזר וכוס שלמה של עשבים לבחירתכם, בתיבול של מלח ופלפל שחור, וגם קינמון לחובבים. מהמתכונים הקבועים בהמון המון בתים.

פילאף אורז עם גזר, בצל ועשבי תיבול

פילאף אורז, גזר, בצל ועשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
פילאף אורז, גזר, בצל ועשבי תיבול|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

רטטוי

הגיבץ' של הצרפתים ומנת ירקות נהדרת בפני עצמה. השיטה היא לצלות את הירקות בתנור לוהט (או לטגן, אם אתם בעניין), והכי טעים להכין את המנה עם חציל (רצוי בלאדי), קישוא או זוקיני (מוצק וחלק), פלפלים צבעוניים ועגבניות שרי. תוסיפו לכל זה שמן זית בכמות נאה, עשבי תיבול ושום או בצל או שניהם - וקיבלתם חגיגה מזרח תיכונית אמיתית, שהיא אולי לא מופת של אסתטיקה אבל מבפנים היא יפהפייה הורסת.

רטטוי

רטטוי: המתכון הכי טוב שלי (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
רטטוי: המתכון הכי טוב שלי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

עוגת מייפל אקסטרה עסיסית

למה להעדיף את העוגה הזאת על פני עוגות מייפל אחרות? כי לא רק שהיא רכה בטירוף, היא גם נשמרת טרייה כמה ימים טובים, אפשר להפוך אותה לפרווה באפס מאמץ והיא גבוהה ויפה ומשוויצה בכיסוי מתוק ופריך של אגוזים טעימים. צריך עוד סיבות?

עוגת מייפל אקסטרה עסיסית

עוגת מייפל. חובה - מייפל בשפע  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
חובה - מייפל בשפע |צילום: קרן אגם, mako אוכל

שבת שלום!