חריימה
אין כמו סיר אדום יפה ומהביל של חריימה בשישי, ועוד כזה עם דג פורל, ששוחה ברוטב החריף והכיפי הזה ומקבל כל כך הרבה טעמים טובים. פה למטה גם דאגנו למתכון של חלה בשביל לספוג ולנגב את כל הרוטב.
חלה
זאת לא סתם חלה, מדובר בחלה סופר מיוחדת של אלוף האפייה, הקליעה והלישה, ארז קומרובסקי. בתוך בצק החלה משלבים עלי בזיליקום טריים קצוצים וגבינת פרמזן, שהשילוב ביניהם פשוט מעולה. חוץ מהרוך והטעם היא טובה במיוחד להעניק ניגודיות מלטפת לחריפות של החריימה, וסביר להניח שלא יישאר ממנה פירור עד סוף הארוחה. אם איכשהו תצליחו להשאיר ממנה משהו, היא גם מעולה לארוחת בוקר של שבת.
צ'יפס בתנור
נכון שכולם אוהבים צ'יפס ולא סתם הוא אחד המאכלים אהובים בעולם, אבל בזכות המתכון הזה של רות אוליבר מבלוג "שמח במטבח", אתם תתאהבו בצ'יפס אפוי. אחרי שאוכלים את הפלחים השמנמנים, השזופים והכל כך פריכים האלה, מבינים שממש לא חייבים את כל הבלגן והטרחה של הטיגון ושצ'יפס בתנור יכול לצאת לא פחות טעים מאשר צ'יפס בטיגון עמוק. עוד לא הכרנו מישהו שהכין את המתכון הנהדר הזה פעם אחת בלבד, וזה אומר הכל.
למתכון: צ'יפס בתנור קריספי ומושלם
סלט שומר וחומוס
אם דאגתם שמנת חריימה לא יכולה לשמש כעיקרית, אז תוספת הסלט הזאת משלימה את התמונה. סלט משביע, מזין וטעים במיוחד. אפשר להשתמש בחומוס קפוא, וממש לא חייבים ציר עוף או ירקות (אם משום מה למישהו מפריעה החמאה, גם אותה ניתן להמיר בשמן זית). סלט שהוא ארוחה שלמה וטובה.
למתכון: סלט גרגירי חומוס ושומר
עוגת גבינה פיסטוק
אנחנו לא מצליחים לחשוב על עוגה יותר יפה, חגיגית ופתיינית שאפשר לשים על השולחן: תחתית בצק פריכה טעימה, מלית עשירה ביותר של שוקולד לבן, גבינה (מסקרפונה, שמנת וגבינה לבנה) ומחית פיסטוק, ולסיום ציפוי מלכותי של פיסטוק גרוס ושוקולד לבן.