חלה ומטבוחה
השבוע אנחנו כל כך חמים על מטבוחה טובה, שאין מנוס מלהכין חלה שתלך איתה. החלה היא קלאסית, רכה וטובה (אם אתם אוהבים אותן מתוקות הכפילו את כמות הסוכר פי 3), המטבוחה היא הכי טעימה שאכלנו (מתכון של אבי ביטון) - חריפה בדיוק כמו שצריך, עם כמות יפה של שמן שבלעדיה זה פשוט לא זה. חשוב: אנחנו מאוד ממליצים לא להתעכב עם המנה העיקרית - כי השילוב של החלה הספציפית הזאת והמטבוחה הספציפית הזאת הופך אותן לבלתי ניתנות לעצירה, ואתם בהחלט יכולים למצוא את עצמכם עם הרבה פירורים על המפה, משפחה שבעה וסיר שעדיין מחכה על הכיריים.
מטבוחה מושלמת של אבי ביטון
עוף עם שומר ואפונה על קוסקוס
מתכון פשוט וקליל של סמדי בומבה, שביחד עם הקוסקוס יוצר את האווירה הכי ביתית, חמה ועוטפת שאפשר. את הקוסקוס מכינים משקית (אלא אם כן אתם בעניין של קוסקוס אמיתי, ואז אתם מוזמנים להכין כמעט באותה מהירות קוסקוס במיקרו).
סלט ירוק
המתכון הזה הוא הרבה יותר מרק מתכון - הוא השיעור שלכם איך להכין את סלטי החסה והעשבים הכי טובים מכאן ואילך. יש שם את כל מה שחשוב להקפיד עליו בגזרת הירקות, המון הצעות לתוספות - לארוחה חלבית ולארוחה לא חלבית - וגם כללים לרוטב שיילך איתכם שנים קדימה. אין לכם כוח לאכילת ראש? ותרו על ההקדמה, ופשוט לכו לפי המתכון.
עוגיות שושנים
הן יפהפיות, הן קלות להכנה ועכשיו הן גם פרווה. בקיצור - נראה שזהו, אין לכם שום תירוץ לא להכין עוגיות שושנים בסוף השבוע הקרוב.
שבת שלום, ורק בשורות טובות.