צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
עוף עם אורז ופטריות בשקית קוקי
במתכון של רון יוחננוב לא צריך לעשות כלום - לא לבשל, לא לצרוב, לא לטגן - רק לשים את כל החומרים בתוך שקית קוקי, לערבב קצת ולאפות לשעה. זה עד כדי כך פשוט, וזה כל כך טעים
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 22/06/22
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שקית קוקי גדולה
2 סלסילות פטריות טריות
1 בצל
2 שיני שום
2 כוסות אורז פרסי/בסמטי
3 כרעיים מחולקות (אפשר גם פרגיות או שוקיים)
3 כוסות מים חמימים
לתיבול:
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן טבעי
3-4 ענפי תימין טרי
חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
כף שטוחה מלח
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 חותכים את כל הפטריות ל-4, קוצצים דק את הבצל וכותשים את השום.
3 מניחים את שקית הקוקי מעל תבנית וממלאים אותה בכל החומרים. מוסיפים את המים ואת מרכיבי התיבול. סוגרים היטב את השקית ומערבבים את כל החומרים (לא חייבים לחורר את השקית).


4 מכניסים לתנור ואופים במשך שעה.
5 מוציאים מהשקית ומגישים. בתאבון.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".