אוכל
צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

צהריים בסיר אחד: אורז, ירקות וחזה עוף

אורז, ירקות וחזה עוף: ארוחת צהרים מאוזנת וטעימה, מבלי לשטוף הרבה כלים. אחלה מתכון לתחילת שבוע לכל מי שרוצה לאכול משהו ולאזן את האכילה של סוף השבוע (וגם לכל יום אחר בשבוע)

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 21/07/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כפות שמן

בצל פרוס דק

גזר מקולף ומגורר בפומפיה

2 יחידות חזה עוף פרוסים יחסית דק (300 גרם)

כוס שעועית ירוקה קפואה

כוס אפונה קפואה

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות אורז שאוהבים (אני השתמשתי באורז פרסי)

4 כוסות מים

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

1 מחממים שמים שמן בסיר רחב (עדיף סוטאז') ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן לעוד 2 דקות.

2 מוסיפים את רצועות חזה העוף, שעועית ירוקה, אפונה, פטרוזיליה ומערבבים.

3 מוסיפים לסיר את האורז, המים והתבלינים ומערבבים. מכסים למשך 20 דקות.

אורז, ירקות וחזה עוף בסיר אחד (יעל קצב) (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אורז, ירקות וחזה עוף בסיר אחד (יעל קצב)|צילום: יעל קצב, mako אוכל

*לאוהבי חריף - מומלץ להוסיף פלפל חריף בשלב הטיגונים.