צילום׃ יעל קצב, mako אוכל
צהריים בסיר אחד: אורז, ירקות וחזה עוף
אורז, ירקות וחזה עוף: ארוחת צהרים מאוזנת וטעימה, מבלי לשטוף הרבה כלים. אחלה מתכון לתחילת שבוע לכל מי שרוצה לאכול משהו ולאזן את האכילה של סוף השבוע (וגם לכל יום אחר בשבוע)
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 21/07/24
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 כפות שמן
בצל פרוס דק
גזר מקולף ומגורר בפומפיה
2 יחידות חזה עוף פרוסים יחסית דק (300 גרם)
כוס שעועית ירוקה קפואה
כוס אפונה קפואה
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות אורז שאוהבים (אני השתמשתי באורז פרסי)
4 כוסות מים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
1 מחממים שמים שמן בסיר רחב (עדיף סוטאז') ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן לעוד 2 דקות.
2 מוסיפים את רצועות חזה העוף, שעועית ירוקה, אפונה, פטרוזיליה ומערבבים.
3 מוסיפים לסיר את האורז, המים והתבלינים ומערבבים. מכסים למשך 20 דקות.
*לאוהבי חריף - מומלץ להוסיף פלפל חריף בשלב הטיגונים.