ביריאני עוף

לכאורה עוד סיר של עוף ואורז שמתבשלים להם יחד, אבל הטעמים, הטעמים כאן הם משהו אחר. הכיוון של המנה הוא הודי, אבל ברמה שידידותית לכל חך כך שלא צריך לחשוש מתיבול קיצוני שירחיק בררנים. יש כאן כורכום וכמון, קינמון, זרעי כוסברה וג'ינג'ר, וברוטב גם טיפה הל וגראם מסאלה, אבל בינינו? מהשילוב של כל אלה מה שמתקבל זה פשוט טעם טעים. ממש ממש טעים.

חובבי הקטניות ישמחו לגלות במתכון גם עדשים ירוקות, וגם אנשי התפודים יהיו מרוצים.

ביריאני עוף

קונכיות פסטה ממולאות בשר (צילום: פאני דוד, mako אוכל)
קונכיות פסטה ממולאות בשר|צילום: פאני דוד, mako אוכל

קונכיות פסטה ממולאות בשר

מנה של פסטה ובשר שבעולם אחר הייתה יכולה להיות ספגטי וכדורי בשר, אבל עכשיו אנחנו בעולם הזה. מערבבים בשר טחון עם תבלינים וממלאים קונכיות של פסטה (לא מבושלות). מכינים רוטב עגבניות בסיר, מסדרים את הקונכיות הממולאות ומניחים להן להתבשל - עם הבשר שבפנים - בתוך הרוטב. לסיום מעבירים לתנור לצלייה סופית, וזהו. סיר שכיף לחזור הביתה אליו.

קונכיות פסטה ממולאות בשר

סלט קינואה וסלק (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט קינואה וסלק|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט קינואה וסלק

אנחנו לא מפספסים הזדמנות לדחוף את הסלט הזה, פשוט כי הכנו אותו בבית וגילינו שהוא אפילו יותר טעים ממה שהוא נראה. והכיף הוא שההשקעה בו היא לגמרי זערורית, בהנחה שיש לכם סלק בוואקום בבית. אין? אז תהיו מוכנים להשקעה זערורית פלוס. מהמנות הצמחוניות שאנחנו הכי אוהבים.

סלט קינואה וסלק

בתיאבון!