אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

בוריק טונה וביצה רכה

אין כמו אוכל מטוגן, על זה אתם בטוח מסכימים איתנו. דבר נוסף שכנראה תסכימו לקבל זה את המתכון לבוריק המטוגן של ויקטוריה מ"מאסטר שף". עם טונה וביצה רכה, פריך ומעולה, אז פלא שהשופטים עפו עליו?

ויקטוריה גוברמן | מאסטר שף | פורסם 16/01/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 131 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבוריק:

שמן לטיגון עמוק

קופסת שימורים של טונה בשמן

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (אפשר גם פחות)

1 בצל סגול, קצוץ דק

חופן כוסברה, קצוצה דק

מלח

4 ביצים

4 עלי סיגר

לרוטב:

1 מכל שמנת חמוצה

1 מלפפון ירוק, חתוך לפרוסות

1 פלפל חריף, חתוך לפרוסות (אפשר גם פחות)

חופן תערובת עשבי תיבול שאוהבים (כוסברה, פטרוזיליה, נענע ושמיר)

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן לטיגון עמוק.

2 מערבבים בקערה את הטונה, הפלפל, הבצל, הכוסברה והמלח.

3 שוברים את הביצים לקערה נפרדת (אחת בכל פעם) ומקפידים שהחלמון ישאר שלם.

4 השלב הזה צריך להתרחש במהירות: כשהשמן חם מניחים בו בזהירות עלה סיגר אחד כך שרק חצי ממנו נוגע בשמן וממשיכים לאחוז בצד שמחוץ לשמן. שופכים מעליו קצת מתערובת הטונה ואת הביצה ומניחים מעל את החצי השני של עלה הבצק.

5 מטגנים את הבוריק עד שהוא מזהיב ומוציאים לנייר אפייה.

6 מכינים את הרוטב: טוחנים את כל מצרכי הרוטב בבלנדר עד לקבלת רוטב אחיד ומגישים לצד הבוריק החם.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.