אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

מאפה טונה, חצילים ועגבניות

מאפה הטונה של סיון מ"מאסטר שף" אמנם לא העניק לה את הכרטיס לשלב הבא, אבל השופטים עדיין אמרו שהוא היה טעים במיוחד. אז הנה לכם המתכון למאפה שמחביא בתוכו גם עגבניות וחצילים, וכיף לאכול אותו ישירות מהתבנית

סיון עמר | מאסטר שף | פורסם 17/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבצק:

כוס קמח

כף סוכר

כפית מלח

1 ביצה

כף שמן זית

חצי כפית שמרים יבשים

לתבשיל:

2 חצילים

שמן לטיגון החציל

3 עגבניות, קצוצות

כף רסק עגבניות

חופן זיתים שחורים מגולענים ופרוסים

2 כפות קרם פרש

קופסת טונה בשמן

מלח גס 

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים ומניחים בצד לתפיחה של כחצי שעה.

2 שורפים חציל אחד על הגז או על אש גלויה ומקלפים אותו לגמרי.

3 מחממים במחבת (שיכולה להיכנס לתנור) את השמן, חותכים את החציל השני לקוביות ומטגנים את קוביות החציל בשמן עד שהן מזהיבות. מוציאים אותן מהמחבת לצלחת עם נייר סופג.

4 מעבירים לאותה מחבת את העגבניות הקצוצות עם רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את קוביות החציל המטוגנות, בשר החציל השרוף, הזיתים, הקרם פרש, מלח ופלפל, ומטגנים כ-2-3 דקות.

5 מחממים מחבת נפרדת וצורבים בה מעט את הטונה מקופסת השימורים (כ-2-3 דקות). מעבירים את הטונה לרוטב במחבת הראשונה ומערבבים היטב.

6 מחממים תנור ל-220 מעלות.

7 מרדדים את הבצק שתפח לעלה בגודל המחבת ומניחים אותו בזהירות מעל תערובת הירקות והטונה. לוחצים את הקצוות לדופן המחבת.

8 אופים בתנור כ-20 דקות עד שהבצק שחום, מפזרים מעל מעט מלח גס ומגישים חם.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.