אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

הפירה המנצח של אדי מ"מאסטר שף"

כשהשופטים ביקשו מאדי להכין את הפירה המושלם, הם לא ציפו לפירה כל כך טעים ומיוחד. לא רק שיש בו חמאה ושמנת מתוקה, שהופכות אותו לעשיר ונהדר - עוד מגישים אותו עם טבעות בצל דקות ופריכות שהן בעצם השוס האמיתי

אדי בבייב | מאסטר שף | פורסם 23/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 253 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו תפוחי אדמה לבישול, מקולפים

שמן לטיגון עמוק

1 בצל 

2 כפות קמח

150 גרם חמאה

150 מ"ל שמנת מתוקה

מלח

אופן ההכנה:

1 מביאים מים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים לגמרי. 

2 בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.

3 פורסים את הבצל לפרוסות דקות, מפרקים לטבעות ומערבבים את הטבעות עם הקמח. מטגנים את הבצל המקומח עד שהוא מזהיב ומוציאים לנייר סופג.

4 מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה ומעבירים למחבת מחוממת כדי להיפטר מהנוזלים. מעבירים לקערה.

5 מערבבים לתוך הפירה החם את החמאה והשמנת המתוקה עד שהתערובת מתאחדת. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

6.  מערבבים את הפירה עם הבצל המטוגן (שומרים חופן בצל בצד). מעבירים לצלחת ומפזרים מעל את הבצל שנותר.

תפוחי האדמה לבישול מגיעים בשקית צהובה. הם תפוחי אדמה לבנים, שאינם מתפוררים בבישול, מתבשלים מהר יותר ומתאימים גם לשילוב בסלטים. המרקם שלהם בשרני יותר ופחות מוצק.