פריקסה שקדי עגל
איך לא חשבו על זה קודם? מחליפים את הטונה בשקדי עגל עסיסיים, משאירים את תפוחי האדמה, הלימון והטרשי - ומקבלים פריקסה מליגה אחרת. במילים של מיכל אנסקי: "זה רך כל כך – מרגיש כמו סופגנייה בתוך סופגנייה"
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק:
1 קילו קמח
כף מלח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
50 מ"ל ערק או וודקה
רבע כוס שמן
מים על פי הצורך (כ-3 כוסות)
שמן לטיגון עמוק
לטרשי:
1 בטטה
חתיכת דלעת בערך בגודל הבטטה
חצי קישוא
2 שיני שום טרי
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
לשקדי העגל:
150 גרם שקדי עגל
מעט מלח
מעט פלפל שחור
מעט קמח
כף שמן זית
כפית אריסה
כפית ממרח לימון כבוש
להגשה:
ממרח אריסה
ממרח טרשי
2 תפוחי אדמה, מבושלים ופרוסים
2 ביצים קשות, פרוסות
חופן כוסברה קצוצה
פרוסות של צ'ילי אדום טרי
זיתים
קורנישונים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק לפריקסה: מערבבים בקערת המיקסר קמח, מלח, סוכר, שמרים יבשים, שמן וערק או וודקה. לשים כמה דקות ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ודביק. מכסים ומניחים בצד לתפיחה עד הכפלת נפח.
2 אחרי שהבצק תפח יוצרים לחמניות בצורת סירות ומסדרים על חתיכות של נייר אפייה. מניחים לתפיחה של עוד 10 דקות.
3 מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון ומכניסים את סירות הבצק לטיגון יחד עם נייר האפייה. לאחר דקה או שתיים מוציאים בזהירות את הנייר מהשמן וממשיכים לטגן את סירות הבצק משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים את הלחמניות מהשמן ומניחים בצד שיתקררו מעט.
4 מכינים את ממרח הטרשי: מחממים סיר מים רותחים ומבשלים את הבטטה, הדלעת והקישוא עד ריכוך. מועכים את הירקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. ניתן לטגן את הממרח כמה דקות, אך לא חובה.
5 מכינים את שקדי העגל: חותכים אותם לקוביות ומפזרים מלח, פלפל ומעט קמח. מורחים מעט שמן זית על פלנצ'ה או מחבת שטוחה וכשהיא חמה צולים היטב את השקדים עד שהם שחומים. מעבירים לקערה ומערבבים עם האריסה והלימון הכבוש.
6 הרכבת המנה: פותחים את סירות הבצק בצד ומורחים אריסה וטרשי. מסדרים את פרוסות תפוח האדמה, פרוסות הביצה הקשה ולימון כבוש. מוסיפים שקדי עגל ומפזרים כוסברה ופרוסות צ'ילי. מגישים לצד זיתים וקורנישונים.
>> לכל המתכונים מפרק חשיפת הנבחרת
* שימו לב, המתכון לבצק הוא לכמות גדולה. לא חייבים להכין את כל הכמות.
* אם הבצק בתוך הלחמנייה לא עשוי מספיק, אפשר להוציא את הרך של המאפה ולהגיש את המנה בלעדיו.