פילה בקר עם תפוחי אדמה ופטריות
כשיש נתח טוב של בשר ותפוחי אדמה איכותיים - ארוחה מעולה הופכת להיות עניין פשוט ביותר. עמיחי שרפשטיין הוסיף לזה פטריות, שומר ואספרגוס, והתוצאה מדברת בעד עצמה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (3 מנות):
1 גזר
צרור פטרוזיליה
4 פטריות פורטובלו
1 ליטר מים
כוס ציר בקר
2 תפוחי אדמה מזן ראטה
10 גבעולי אספרגוס
20 גרם חמאה
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, פרוסות
2 סלסילות פטריות מאיזה סוג שאוהבים
3 סטייקים של פילה בקר
שמן זית
מלח
פלפל שחור
2 ראשי בייבי שומר
אופן ההכנה:
1 שמים בסיר לחץ גזר, פטרוזיליה, פטריות פורטובלו, מים וציר בקר ומבשלים 30 דקות (אפשר לבשל בסיר רגיל כשעה וחצי). מסננים לקבלת ציר נקי.
2 מחממים מים בסיר גדול. כשהם רותחים מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים. פורסים את תפוחי האדמה המבושלים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. באותם מים חולטים את האספרגוס למשך דקה ומעבירים למי קרח לעצירת בישול.
3 ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט. מוסיפים בהדרגה את הציר שהכנו. ממשיכים לבשל עד שהציר מצטמצם ומסמיך.
4 מורחים את הסטייקים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
5 מחממים פלנצ'ה או מחבת עבה היטב וצולים את הסטייקים לרמת צלייה שאוהבים. מוסיפים למחבת את השומר ותפוחי האדמה וצולים להשחמה קלה.
6 מניחים את הסטייקים המוכנים יחד עם השומר ותפוחי האדמה על צלחת ושופכים מעל את רוטב הבשר והפטריות.