אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת 12

פילה בקר עם תפוחי אדמה ופטריות

כשיש נתח טוב של בשר ותפוחי אדמה איכותיים - ארוחה מעולה הופכת להיות עניין פשוט ביותר. עמיחי שרפשטיין הוסיף לזה פטריות, שומר ואספרגוס, והתוצאה מדברת בעד עצמה

עמיחי שרפשטיין | מאסטר שף | פורסם 21/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.2 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1 גזר

צרור פטרוזיליה

4 פטריות פורטובלו

1 ליטר מים

כוס ציר בקר

2 תפוחי אדמה מזן ראטה

10 גבעולי אספרגוס

20 גרם חמאה

1 בצל, קצוץ דק

2 שיני שום, פרוסות

2 סלסילות פטריות מאיזה סוג שאוהבים

3 סטייקים של פילה בקר

שמן זית

מלח

פלפל שחור

2 ראשי בייבי שומר

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר לחץ גזר, פטרוזיליה, פטריות פורטובלו, מים וציר בקר ומבשלים 30 דקות (אפשר לבשל בסיר רגיל כשעה וחצי). מסננים לקבלת ציר נקי.

2 מחממים מים בסיר גדול. כשהם רותחים מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים. פורסים את תפוחי האדמה המבושלים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. באותם מים חולטים את האספרגוס למשך דקה ומעבירים למי קרח לעצירת בישול.

3 ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט. מוסיפים בהדרגה את הציר שהכנו. ממשיכים לבשל עד שהציר מצטמצם ומסמיך.

4 מורחים את הסטייקים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

5 מחממים פלנצ'ה או מחבת עבה היטב וצולים את הסטייקים לרמת צלייה שאוהבים. מוסיפים למחבת את השומר ותפוחי האדמה וצולים להשחמה קלה.

6 מניחים את הסטייקים המוכנים יחד עם השומר ותפוחי האדמה על צלחת ושופכים מעל את רוטב הבשר והפטריות.

תפוחי האדמה לבישול מגיעים בשקית צהובה. הם תפוחי אדמה לבנים, שאינם מתפוררים בבישול, מתבשלים מהר יותר ומתאימים גם לשילוב בסלטים. המרקם שלהם בשרני יותר ופחות מוצק.