לקראת הפרק הקרוב של "מאסטר שף" (הערב ב- 21:00) סידרנו לכם מנה שתסגור לכם את הרעב. הפעם גייסנו למשימה את המתמודד יקי אלגרנטי, מתקן הגיטרות, שהתארח בתכנית הרדיו של ירון אשבל ברדיוס 100FM. יקי שיתף אותנו במתכון שיצר בהשראת עלי קרוואן הלוא הוא אבו-חסן, והמשיך להוכיח שהוא שולט בתחום אחרי שהגיש באודישנים מנת פלאפל עם חומוס שכבשה את השופטים וגרמה להם להעביר אותו שלב. כל מה שנשאר לכם זה לעקוב אחר ההוראות וללקק את האצבעות.

מה צריך?

  • 2 כוסות פולי חומוס
  • טחינה "היונה"
  • לימון
  • שמן זית
  • אבקת סודה לשתייה
  • תבלינים: פפריקה, כמון, שיפקה -פילפלים חריפים מוחמצים מקופסאת שימורים.
  • שום

איך מכינים?

  1.  משרים את פולי החומוס ללילה.
  2. מבשלים את החומוס עם  4\3 כפית סודה בסיר לחץ למשך 10 דקות (אם אין סיר לחץ אז בישול עד ריכוך מושלם).
  3. טוחנים במעבד מזון חצי מהכמות עד לקבלת מישחה חלקה ועדינה.
  4. מוסיפים מלח, חצי מיץ לימון וקצת מנוזלי הבישול.
  5.  מוסיפים כוס טחינה גולמית וממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם נכון אם זה סמיך מדי מוסיפים כרבע כוס מים קרים.
  6. בקלחת או סיר קטן יוצקים טחינה גולמית (כחצי כוס) עם רבע כוס מים, מעט מיץ לימון וקורט מלח. מחממים תוך כדי ערבוב על אש בינונית נמוכה עד לקבלת מישחה חלקה ומעט דלילה.
  7. טוחנים את השיפקה עם 2 שיני שום, מיץ מחצי לימון וקצת מלח .

יעקב אלגרנטי
יעקב בזמן הכנת המנה

הצלחות

  1.  מורחים את ממרח החומוס עם כף בתנוע סיבובית על צלחת עמוקה.
  2. מפזרים את גרגרי החומוס המבושל שנשארו עם קצת מנוזל הבישול בעודו הוא חם.
  3. יוצקים מעל את הטחינה החמה.
  4. מפזרים מעל מעט כמון ופפריקה.
  5. יוצקים מעל מעט מהרוטב שיפקה.
  6. יוצקים בנדיבות שמן זית איכותי.

 

בתיאבון .