עריכת וידאו: שחר זלצמן

יום האודישנים הראשון של "מאסטר שף 5" בעיצומו, והמתח בשיאו. מכל עבר אנשים בוחשים ומתרגשים, ונוסף על הלחץ שמביא איתו האודישן, הרי מדובר גם ביום כיף משפחתי אינטנסיבי למדי, כשמאחורי כל מתמודד עומדת סוללה של בני משפחה מתוחים. לפחות יש מי שיגיד אם חסר מלח.

אז איך מתכוננים? משננים מתכונים. "ובעיקר הולכים לסופר, לקנות את כל המצרכים, לדעת שלא שכחתי כלום, כי אני יכול להיתקע פה פתאום בלי סיר, בלי סכין, בלי קערה- זה מאד מלחיץ", מספר אחד המתמודדים, ואין ספק שמדובר במקבילה הקולינרית לסיוט הנפוץ שבו אתם מגלים שבאתם ערומים לבית הספר. "חוץ מזה, הבית אוכל את אותן שתי מנות במשך שבוע", הוא מסכם.

האם יש כאן מתכון מנצח לאודישן מוצלח? אחת המתמודדות טוענת שהכל טמון בטוויסט הקטן: "עשיתי מנות שמורכבות מדברים שאני עושה בדרך כלל. פשוט הלכתי על בטוח, עם שינויים קלים - את הממולאים שאני בדרך כלל עושה ברוטב עגבניות עשיתי הפעם ברוטב סלק. והם עפו עלי!" ובינתיים בסיר ממולאים אחר, הבשלנית בונה על התבלין הסודי שלה: "הסוד של הממולאים שלי זו הנשמה". כך היא אומרת, אבל אם תשאלו אותנו - היא בונה על להתחנף לאייל שני עם קצת פואטיקה קולינרית: "קראתי למנה אחת 'גן ירק' כי היא מורכבת מירקות גינה, ולמנה השנייה קראתי 'אבני דרך', כי האבן זה הדבר שאיתו בונים בית- ומשם אני באה, מהבית, מהמסורת".

עוד ב"מאסטר שף":

לבסוף, מספר באנגלית מתמודד שנראה כמו טיפוס מעניין במיוחד: "ראיתי הרבה אודישנים והייתי מאד לחוץ, אבל כשנכנסתי לשם הרגשתי כאילו אני מכיר אותם (את השופטים) כבר הרבה זמן, כאילו אני מדבר עם מישהו שעבדתי איתו בעבר, והוא מעריץ אותי". את האודישן הזה אנחנו נהיה חייבים לראות במו עינינו.

>> רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי מאסטר-שף בפייסבוק

"מאסטר שף" חוזרת בעונה חמישית - ראשון, 21.6.15