שם: ליאור סולומון
גיל: 25
מהיכן בארץ: קיבוץ עברון
תאריך לידה: 31/05/1988
מזל: תאומים
מצב משפחתי: רווקה
תארי את עצמך ב -5 מילים:
רגישה, חרוצה, יצירתית, חברותית ובעלת שמחת חיים.
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
* אני גרה לבד מגיל 17.
* אני אלרגית לאבוקדו, בצלים ופלפלים.
* אני עובדת בארבע עבודות בו זמנית.
* חוץ מבישול אני גם תופרת וסורגת.
* אני מכינה תכשיטים מחרוזים
כשאני רוצה להתפנק אני מזמינה סושי מה'סושי בר' בנהריה.
אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
סוכר. מתוק, קטן ומשתלב עם הכל.
על איזה מטבח גדלת?
גדלתי בעיקר על חדר האוכל בקיבוץ: גבינות, ירוקת, ביצים, שניצל, אורז וצלי בקר.
על איזה מטבח את מגדלת את ילדיך?
כרגע אין לי ילדים, אך כשיהיו לי, אגדל אותם על מאכלי עולם.
לאיזה אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
רפי גינת. בילדותי רציתי שהוא יהיה סבא שלי.
מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
יושבת על השידה במטבח ומסתכלת על סבתא שלי לשה בצק לג'חנון.
מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
הכנתי עוגת יום הולדת של שלוש קומות עם קצפת ופירות, שלקח לי מלא זמן להכין, ובסוף לא רק שאיחרתי למסיבה, העוגה גם נפלה לי בתוך הרכב.
מתי התחלת לבשל, היכן למדת, ומאילו סגנונות אתה מושפע?
אמא שלי מספרת שבגיל 6 כבר הייתי הסושף שלה במטבח, מרחתי קטשופ ופיזרתי גבנ"ץ על פיתות. בגיל 9 כבר הכנתי ארוחות ערב לבד, אני בעיקר מושפעת מהטלוויזיה ומהאינטרנט, ומחפשת מאכלים שמאתגרים אותי.
מה את הכי אוהב לאכול?
סושי, קרפצ'ו וג'חנון.
קמח, סוכר וביצים.
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
למחוק את כל האמונות התפלות בנוגע לבישול.
מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך באוכל?
שניצל תירס עם צ'ילי מתוק.
מה הסטייה הקולינרית שלך?
אני פותחת שקית במבה ואוכלת אותה רק יום אחרי.
מהי מנת הדגל שלך?
עוגת היער השחור, היא הפכה אצלנו בקיבוץ לשם דבר.
איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
כולם. כל מאכל שהוא חדש לי מסקרן אותי.
מהו המאכל הכי אקזוטי שיצא לך לטעום?
אשכי הודו.